fbpx

LU Open Minded mācību platformas privātuma politika

Sveicināti LU Open Minded vietnē!

LU Open Minded ir klātienes un tiešsaistes izglītības projekts, kas piedāvā ikvienam pilnveidot sevi un aizrautīgi izzināt aktuālas tēmas kopā ar profesionāliem lektoriem no Latvijas. Mūsu pasniedzēji ir Latvijā vadošie savu jomu eksperti – akadēmiķi un praktiķi, kas veltījuši daudzus gadus savu tēmu izziņai, sekojot līdzi pasaules aktuālajām tendencēm. 

Ikviens no mūsu lekciju kursiem klausāms un uztverams bez priekšzināšanām, lai koncentrētā un vienlaikus vienkāršā veidā iepazītos ar aktuālām un nozīmīgām attiecīgo tēmu atziņām. Laipni aicinām to piedzīvot!

LU Open Minded mācību platformu (turpmāk – Mācību platforma) nodrošina SIA LU Open Minded, reģ. nr. 50103840161, juridiskā adrese Dzirnavu iela 84 k-2, Rīga, LV-1050. Neskaidrību risināšanā ar mums iespējams sazināties, izmantojot e-pastu: info@openminded.lv

LU Open Minded nav reģistrēta izglītības iestāde. 

Šī privātuma politika nosaka gan personas datu apstrādes aspektus, gan sīkdatņu lietojumu. Tā attiecas uz visu datu subjektu personas datu apstrādi, tajā skaitā, lektoriem, https://openminded.lv/ mājas lapas apmeklētājiem un apmācību dalībniekiem. 

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Lūdzu, izlasiet Privātuma politiku, pirms uzsākat Mācību platformas izmantošanu. Ja Jums nav pieņemams kāds no Privātuma politikas noteikumiem, tad lūdzam Jūs neizmantot Mācību platformu.

1.2. Privātuma politika ik pa laikam var tikt grozīta. Mēs Jūs informēsim par grozījumiem Privātuma politikā. Ja pēc Privātuma politikas grozījumiem, Jūs turpināt izmantot Mācību platformu, uzskatāms, ka grozījumi Jums ir pieņemami. 

2. Personas datu izmantošana

2.1. Mācību platformas darbības ietvaros tiks apstrādāti Jūsu personas dati. Personas dati var būt jebkāda informācija par identificētu vai identificējamu fizisku personu, proti, Jums.

2.2. Personas dati tiek apstrādāti tikai tad, ja šādai apstrādei ir noteikts mērķis un pamats. Piemēram:

NolūksTiesiskais pamatsPersonas dati un to kategorijas
Kursu dalībnieki
Profila izveide un uzturēšanaLīgums – lietošanas noteikumiVārds, uzvārds, e-pasts, parole
Maksājumi par kursiemLīgums – lietošanas noteikumiVārds, uzvārds, banka, kartes numurs, derīguma termiņš, valsts u.tml. atkarībā no apmaksas veida
Kursa apmeklējums un Jūsu progressLīgums – lietošanas noteikumiInformācija par Jūsu apmeklējumu un testa rezultāti, kas vajadzīgi, lai piešķirtu sertifikātu par kursa veiksmīgu apguvi
Dalības vēstureMūsu leģitīmās intereses nodrošināt efektīvu darbību, tajā skaitā, lietotāju ērtībuVēsture par Jūsu iepriekš apmeklētiem kursiem, kas redzama Jūsu profilā
Fotogrāfijas un videoieraksti no klātienes kursiem mārketinga nolūkiemMūsu leģitīmās intereses nodrošināt efektīvu darbību, tajā skaitā, veicināt atpazīstamībuJa kurss notiek klātienē, tas var tikt fotografēts un ierakstīts. Šie materiāli var tikt izmantoti mūsu mājas lapā vai sociālajos tīklos mārketinga vajadzībām. Jūs par to tiksiet informēts papildus 
Informēšana par līdzīgiem kursiem vai mūsu piedāvājumiemPiekrišanaMēs varam sūtīt Jums komerciālus paziņojums uz Jūsu e-pastu, ja Jūs esat tam piekritis 
Komunikācijas nodrošināšana, tajā skaitā, iesūtīto jautājumu, ierosinājumu, sūdzību u.c. informācijas apkopošana un apstrādeLīgums – lietošanas noteikumi. (Ja jautājumu iesūta mājas lapas apmeklētājs, kas nav kursa dalībnieks – tas tiek balstīts uz viņa aktīvu darbību jeb piekrišanu)Vārds, uzvārds, kontaktinformācija, u.c. personīgā informācija, kas ietverta jautājumā, ierosinājumā vai sūdzībā
Lektori
Sadarbības līguma noslēgšana ar lektoruLīgumsInformācija, kas vajadzīga līguma noslēgšanai ar lektoru. Atkarībā no saimnieciskās darbības veikšanas formas, mēs apstrādājam šādus personas datus: vārds, uzvārds, personas kods, kontaktinformācija, reģistrācijas un nodokļu maksātāja nr. u.tml.Informācija var tikt pārbaudīta publiski pieejamās datu bāzēs
Lietvedības organizācija, tajā skaitā, līgumu u.c. dokumentācijas uzskaite un glabāšanaAtkarībā no dokumentācijas tipa tā var tikt glabāta, lai īstenotu mūsu leģitīmās intereses vai ievērotu normatīvo aktu prasībasLīgumi un dokumentācija, kas var saturēt lektoru personas datus
Norēķinu veikšana ar Lektoru un maksājumu administrēšanaLīgumsLektora rekvizīti, tajā skaitā, informācija par bankas kontu
Informācija par lektoru un viņa pieredzi, lai izveidotu kursa aprakstu un reklamētu toLīgumsInformācija par lektoru, tajā skaitā, viņa pieredze un fotogrāfija
Kursa ieraksts apmācībāmLīgumsKursa ieraksts, kurā redzams lektors, kas vada apmācību

2.3. Personas datu avoti:

a) tie tiek iegūti tieši no Jums (piemēram, norādot vajadzīgo informāciju lietotāja profilā);

b) tie tiek ģenerēti vai radīti Mācību platformas izmantošanas rezultātā (piemēram, vēsture par dalību kursos, testu rezultāti, apmeklējums);

c) publiskām datu bāzēm (piemēram, VID datu bāzes attiecībā uz lektoriem, kas ir PVN maksātāji).

2.4. Mēs izmantojam mūsdienu tehnoloģijas, lai nodrošinātu tehniskās un organizatoriskās prasības datu drošībai, tajā skaitā, lai pasargātu datus no nesankcionētas piekļuves, iznīcināšanas u.tml. Tomēr mēs neuzņemamies atbildību par datu drošību, ja tie ir apdraudēti Jūsu vainas dēļ. Lietotājs ir atbildīgs, lai tā lietotājvārds un parole, kas tiek izmantota autorizējoties, būtu konfidenciāla un citiem nepieejama. 

2.5. Jūsu personas dati netiek neatbilstošā veidā nodoti tālāk citām personām. Personas dati var tikt nodoti tālāk:

a) bankām norēķinu veikšanai un maksājumu administrēšanas sistēmai Stripe;

b) IT pakalpojumu sniedzējam;

c) lektoru dati tiek nodoti grāmatvedības pakalpojumu sniedzējam, arī kursa dalībnieku dati var tikt nodoti grāmatvedības pakalpojuma sniedzējiem, ja ir nepieciešamība noformēt rēķinus ar konkrētiem rekvizītiem u.tml.;

d) valsts iestādēm normatīvajā regulējumā noteiktos gadījumos un vajadzīgajā apmērā;

e) Mācību platformas pārdošanas gadījumā jaunajam saistību pārņēmējam, kā arī iesaistītajiem uzņēmumiem, ja notiek uzņēmumu apvienošanās vai pārņemšana.

2.6. Personas dati netiek nodoti uz valstīm ārpus Eiropas Ekonomikas zonas. 

2.7. Personas dati tiek glabāti līdz:

a) līgumsaistību izpildei, kā ar normatīvajos aktos noteikto laika posmu pēc tam, kamēr ir iespējams celt prasību tiesā civiltiesiskā kārtībā (10 gadi);

b) noteiktā apstrādes mērķa sasniegšanai;

c) ciktāl normatīvais regulējums nosaka pienākumu apstrādāt un/vai uzglabāt šādus datus, (piemēram, grāmatvedības prasības);

d) ja apstrāde notiek, pamatojoties uz piekrišanu (piemēram, sīkdatņu gadījumā), personas dati tiek apstrādāti tik ilgi, kamēr sniegtā piekrišana ir spēkā un tā nav atsaukta;

e) neaktīvu lietotāju profili tiek dzēsti pēc diviem gadiem.

2.8. Kad personas datu glabāšanas periods ir beidzies, tie tiek drošā veidā neatgriezeniski dzēsti vai anonimizēti. 

3. Sīkdatņu izmantošana

3.1. Sīkdatne ir neliela teksta datne, ko tīmekļa vietne saglabā Jūsu ierīcē (piemēram, dators), kad Jūs atverat mūsu mājaslapu https://openminded.lv/

3.2. Saskaņā ar normatīvo regulējumu, lai izmantotu mūsu mājaslapas funkcionalitātei obligāti nepieciešamās sīkdatnes, mums nav vajadzīga Jūsu kā mājaslapas apmeklētāja piekrišana. Savukārt, lai izmantotu sīkdatnes, piemēram, mārketinga un analītikas vajadzībām, mums ir vajadzīga Jūsu piekrišana, par ko Jūs tiksiet informēts ar uznirstošā lodziņa palīdzību (pop-up), kur Jūs varēsiet sniegt savu piekrišanu vai noraidīt sīkdatņu izmantošanu. 

3.3. Mēs izmantojam šādas sīkdatnes:

Sīkdatnes veidsMērķisPastāvīgā/SesijasGlabāšanas ilgums
cbxuseronline-cookieIevāc datus par to, cik daudzi lietotāji pašlaik ir tiešsaistes režīmā, lai lietotājiem sniegtu informāciju par to, cik daudzi kopā ar viņiem šobrīd studē kādā no tiešsaistes kursiemPastāvīgā sīkdatne24 stundas
_gaIevāc apmeklējuma datus Google Analyticsstatistikai. Tiek izmantota, lai atšķirtu apmeklētājusPastāvīgā sīkdatne2 gadi
_gidIevāc apmeklējuma datus Google Analyticsstatistikai Tiek izmantota, lai atšķirtu apmeklētājusPastāvīgā sīkdatne24 stundas
_gat_gtag_UA_46280299_1Ievāc apmeklējuma datus Google Analyticsstatistikai Tiek izmantota, lai ierobežotu pieprasījumu skaituPastāvīgā sīkdatne24 stundas
_gat_gtag_UA_180413071_1Ievāc apmeklējuma datus Google Analyticsstatistikai Tiek izmantota, lai ierobežotu pieprasījumu skaitu.Pastāvīgā sīkdatne24 stundas
_fbpTiek izmantotas reklāmai FacebookPastāvīgā sīkdatne3 mēnešus
frTiek izmantotas reklāmai FacebookPastāvīgā sīkdatne3 mēnešus
__cfduidTiek izmantotas, lai identificētu atsevišķus lietotājus aiz koplietojamas IP adreses un katram lietotājam piemērotu drošības iestatījumusPastāvīgā sīkdatne1 gads

3.4. Ja Jūs vēlaties ierobežot sīkdatņu lietošanu, Jūs to varat brīvi izdarīt, veicot attiecīgas izmaiņas Jūsu pārlūkprogrammas iestatījumos. Lielāko daļu pārlūkprogrammu ir iespējams iestatīt tā, lai tiktu bloķēta sīkdatņu izvietošana. Šeit ir pieejama instrukcija, kā Jūs to varat izdarīt, ja Jūs izmantojat Firefox vai Google Chormepārlūkprogrammas; alternatīvi Jūs varat iegūt papildu informāciju šajā tīmekļa vietnē: https://www.aboutcookies.org/how-to-control-cookies/#ie4x

4. Datu subjektu tiesības

4.1. Jums ir visas tiesības, ko garantē Vispārīgā datu aizsardzības regula, tajā skaitā:

a) tiesības piekļūt personas datiem un saņemt informāciju par to apstrādi;

b) tiesības lūgt izlabot nepareizus, neprecīzus vai nepilnīgus personas datus. Mēs vēršam uzmanību uz nepieciešamību atjaunināt Jūsu datus Mācību platformā, ja tie mainās;

c) tiesības atsaukt piekrišanu bez paskaidrojuma;

d) tiesības uz datu pārnesamību;

e) tiesības tikt aizmirstam;

f) tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādi;

g) tiesības vērsies ar sūdzību Datu valsts inspekcijā (www.dvi.gov.lv) vai tiesā u.c.

4.2. Lai šīs tiesības īstenotu, lūdzu, sazinieties ar mums, izmantojot kādu no šīm iespējām:

a) iesniedziet rakstveida iesniegumu mums klātienē atbilstoši juridiskajai adresei;

b) nosūtiet ar drošu elektronisku parakstu parakstītu iesniegumu uz e-pastu: info@openminded.lv.